Söndag


Cash gillar att ligga och kramas med min gamla trasdocka Rosie som jag fick när jag var liten. Hon har hängt med länge och nu har han övertagit henne. Så söt :)

28 december

Usch, min fördelsedag närmar sig med stormsteg!
Och nyårsafton, som kommer bli en lugn och trevlig kväll. Två av Christians bröder med flickvänner kommer över och äter middag med oss. Vet inte vad det ska bjudas på ännu, vi ska stå för huvudrätten så får de andra stå för förrätt samt efterrätt. Vet inte om någon skumpa ska inhandlas, tror inte det. Ska inte dricka. Känner mig smått illamående bara vid tanken på att dricka. Sist jag gjorde det var ett par månader sen och då fick jag vinterkräksjukan på natten. Jag är ju visserligen ingen stordrickare över huvudtaget.

Idag väntar städning här hemma. Ska röja i lilla rummet. Nu har det blivit ett avlastningsrum. Ska fixa i ordning så vi får igång skrivaren. Resten av lägenheten behöver också städas. Det som ska göras är:
-dammsuga
-tvätta
-byta gardiner i lilla rummet
-röja ut gamla tidningar
-dammtorka

Kommer säkert dyka upp en massa mer att göra, haha!


Yes man

Var på bio i eftermiddags och såg Yes man. Oj, oj säger jag bara. Länge sen jag skrattade så mycket till en film. Annars har Jim Carrey en tendens att bara rätt överdriven och larvig, men i den här var han riktigt rolig. Rekomenderas!


04.00

Varför är jag vaken?

Juldagen

Äntligen är julafton över... Nu kan man se fram emot nyårsafton! Fick fina julklappar.



Jag och Christian fick den här skrivaren/scannern av mamma och pappa. Ska vara en hejare på att skriva ut foton :)




Mamma hade stickat en mössa och halsduk i alpackamohair åt mig. Det är den här typen av julklappar som betyder mest! Jättefina och mjuka!




Den har har mamma virkat åt mig, även den alpackamohair. Virkad i trekant, jättemysig!




Bh och trosor från Twilfit i bomull. Suveräna!




Fick det här halsbandet av Christian på morgonen.

Fick även lite pengar och presentkort.

24 december


GOD JUL!



23 december

Nu ska jag snart gå och lägga mig. Ska bli så fruktansvärt skönt! Har sovit 6 timmar i natt och 5 timmar natten innan. Imorgon är det julafton och det ska bli så skönt att få det överstökat så man kan se fram emot nyår (och min födelsedag). Föredrar verkligen nyår, betydligt mysigare än julen. I år ska vi vara hemma hos oss igen. Två av Christians bröder + respektive kommer över till oss. Blir en lugnt nyårsafton med god mat och trevligt sällskap.

Ska hem till mamma och pappa imorgon. Efter middagen kommer Christian till oss.

Trötter

Har bara sovit fem timmar i natt så jag är ganska trött. Så skönt att det bara är en dag till att jobba och kliva upp 05,20.
Ska bli så skönt när den här förbaskade julen är över!

Verkar som att min stämbandskatarr är på väg att bli bättre. Kan prata lite mer normalt nu. Igår fick jag knappt fram ett ord. Låter ungefär som en grabb i målbrottet, väldigt charmigt!

Var ju i stan i lördags med Christian och köpte våra nya förlovningsringar. Får de i mitten på januari. Matta ringar i titan med svag kupning.

Stockholm

Imorgon ska jag och Christian in till stan. Dels ska vi köpa våra julklappar. Nya förlovningsringar i titan. Ett slitstarkt material som är perfekt för oss som är lite känsliga. Dessutom är det mindre risk att ringen förstörs när Christian jobbar, han är ju bilmekaniker. Dessutom är det lite ovanligare, guld och silver känns så tråkigt. Vi vill bara ha enkla, släta ringar.



Dessutom måste vi hitta nåt till lilla Isabelle. Ska se om vi kan hitta nåt kul. Jag måste se om jag kan hitta nåt till lillebror också. Men där vet jag ju redan vad jag ska köpa. Gäller bara att hitta nåt som är bra.

Fredag

Hua, min maage! Blir tokig, är om i buken och vågar knappt äta, får ju till och med magknip av vatten. Men jag får inte svar på vad det är förrän tidigast på måndag. Tråkigt när det är jul och allt. Då blir det inte mycket julmat.
Fattar inte hur jag kan råka ut för allt skit. För nästan två veckor sen hade jag bihåleinflammation och nu det här och en förkylning som har satt sig på rösten så jag låter som en pojke i målbrottet. HUR är det ens möjligt...

Om en timma slutar Christian så när han kommer hem ska vi städa lite, behöver dammsuga bla. Orkar inte göra allt själv. Magen är lite extra bråkig just nu, därför har jag dragit ut på att äta lunch trots att jag är hungrig. Dilemma, haha.

Kvällen blir lugn, ska försöka sova tidigt!

Tv-soffan

Sitter i soffan med Christian och Chili. Vi tittar på Simpson på 6:an. Efter det blir det Medium på 4:an.
Sen bingen, hoppas jag får sova i natt. Har ruggigt ont i magen nu. Ska lämna in prover imorgon innan 11 i Huddinge. Efter det ska jag hem för att försöka städa lite, om jag orkar!


Aj aj

Ja, det säger jag. Usch vad jag har ont i magen. Kan inte äta heller för då får jag riktig magknip. Ska lämna in prov för bekterieodling för att ta reda på om det är virus eller bakteriellt. Så jag gick från jobbet redan efter 9. Blev bara tre timmars jobb i morse. Ska inte jobba imorgon heller. När jag pratade med min läkare sa han att jag borde vara hemma och vila med tanke på att jag har en förkylning också. Får väl lita på honom...

Med tanke på det här var jag tvungen att avboka med Elin. De skulle ha kommit hit på middag på lördag men jag vill absolut inte smitta ner dem men nåt skit. Särskilt inte när man inte vet hur det blir med bebben efter vändningen. Om den vill stanna vänd. Annars blir det visst kejsarsnitt :(
Lycka till!

Christian & Isabelle

Hur träffades ni? Genom gemensamma vänner.
När blev ni tillsammans? Den 14/2 - 04
Är ni förlovade?
Ja, sen den 9/4 - 05
Bor ni ihop?
Ja, har vi gjort i tre år på fredag.
När var er första kyss?
Andra gången vi träffades, på ett uteställe i stan. Vi satt och pratade, plötsligt kysste Christian mig.
Var det kärlek vid första ögonkastet? Kärlek kan man väl inte säga, vi kände ju inte varandra men visst fanns det något särskilt!
När sa ni " Jag älskar dig" första gången? Dagen innan Christian ryckte in i lumpen. Då hade vi varit tillsammans i fyra månader.
När fyller ni år? Christian fyller år 6 maj och jag 1 januari.

Har ni gemensamma intressen? Nja, det är väl bilar som vi har som gemensamt intresse men annars skiljer det sig.

Vad är det svåraste ni har gått igenom? Aborten jag gjorde för snart 1,5 år sen. Det var jobbigt men samtidigt var det inte lägligt med ett barn då.

Håller ni i handen på stan? Alltid, om vi inte har en massa saker att bära på :)

Vad har ni för framtidsplaner? Att får två friska och fina barn när jag har pluggat färdigt och jobbat ett tag, flytta till villa och då gärna lite på landet. Och antingen köpa en jänkare eller en Volvo P1800.

Vilket är ert bästa minne? Oj, svårt att säga. Finns många fina men dagen då vi sa "Jag älskar dig" första gången. Ler när jag tänker på det för vi lirkade fram det lite, kändes så läskigt att säga det :)


Tisdag

Herregud, fick en chock när jag tittade på klockan när jag vaknade. 11? När sov jag så länge sist... Avskyr att vakna så sent, hinner jag ju inte göra något innan jag ger mig iväg för att jobba.

Både jag och Christian mår bättre idag, ingen feber och mindre snuva. Jag har bara kvar mitt magont. Tror det är magkatarr som spökar igen :( Well, får äta ofta men lite och saker som är bra för magen. Ska köpa med en blåbärsoppa till jobbet.

Nu måste jag tvätta ansiktet och sminka mig!

Trötter

Är både trött och förkyld. Imorse klockan fem var det någon som plingade flertalet gånger på dörren och när Christian gick och tittade var det så klart ingen där. Vem gör något sådant en måndagsmorgon klockan fem? Hade så klart problem att somna om efter det...

Christian, stackarn, har haft feber hela natten men ändå jobbat. Försökte övertyga honom om att stanna hemma men det ville han inte. Får se hur det blir imorgon.

Jag har låång sovmorgon imorgon, börjar inte jobba förrän kl. 14 - 19.30. Men sen resten av veckan börjar jag 6.20. Är bara ledig på lördag sen jobbar/går i skolan jag resten av dagarna.

Neej, nu ska jag sova och hoppas på att inte bli väckt klockan fem imorgon igen.... Då kan man ju börja undra!

Hemmafru-dag

Idag har jag agerat hemmafru. Har bakat en hel massa, lagat mat och skönt hemmet medan Christian har jobbat



Gjorde Sveriges fulaste lussebullar.

       

Och så gjorde jag havreflarn och choclatechip-kakor. De senaste var ett recept på Laila. Väldigt goda och knapriga :)



Och när jag var och handlade lite småsaker jag behövde hittade jag den här coola "ägg-kartongen". Den kommer jag spara för att lägga ägg i. En liten färgklick i kylskåpet!

Pepparkaksbak

Nu är pepparkakorna bakade. Och det blev en heel massa pepparkakor!




Hoppsan och Måne





Det här är nytillskotten hemma hos mamma och pappa. Nu har de alltså fyra marsvin igen. Det har blivit en del genom åren.

Lördag

Är nyligen hemkommen från mamma och pappa. Var där för att kolla på rummet de höll på att tapetsera och för att spana in deras två nya marsvin. Marsvinet på bilden nedan har de dock haft ett par år nu men hon är lite sjuker så mamma tvångsmatade henne med bla critical care tills hon självmant började äta lite sallad och knäckebröd.
Ska snart börja med middagen, hemmagjord tomatsoppa. Efter det ska jag sätta igång med pepparkaksbakandet och om jag hinner ska jag göra lussekatter. Kommer bli en väldig massa pepparkakor, gjorde en lite för stor sats, men jag får väl ge ett par till farmor:) Hon bakar inte sånt längre, hon börjar bli gammal (88år) och ser himla dåligt.


Fredagskväll

Idag har vi haft en mysig dag på förskolan där vi har bakat pepparkakor. Väldigt mysigt och det luktade underbart! Vågade dock inte smaka på kakorna eftersom ungarna själva kavlat ut degen och att de nyser och hostar utan att hålla för munnen eller vända sig bort.
Det är mysigt med ungarna, hittills har jag kommit alla ungarna nära och de är så mysiga. Längtar till den dag jag själv ska bli mamma. Men det ligger tre år bort eftersom jag ska plugga klart och jobba ett tag. Skulle inte vara schysst mot barnet att inte ha ekonomi och en tillvaro som är trygg. Om två och ett halvt år kommer jag att ha en inkomst som är upp mot 10000 mer än vad jag får ut idag. Dessutom är vi fortfarande unga, känns som att man har många år på sig så man behöver inte ha bråttom. Men självklart är det upp till var och en hur de vill göra. Men längtar gör jag, och när det är dags för mig att bli mamma kommer jag att njuta av varje sekund, men framförallt vara förberedd. Ser det som en enorm fördel och förberedelse för min del att ha genomgått den här utbildningen.

Fick en fin julblomma av ett av barnen och hans familj. Känns kul att man är så uppskattad!

Toppenfredag

men jag är inte på topp. Läste för länge igår + att jag vaknade vid tre med världens allergireaktion i ögonen. Mot vad? Fattar inte... Kändes ungefär som om någon öppnat mina ögon och hällt salt i.

Pepparkakor



Fick för mig att sätta pepparkaksdegen innan sängen och fick denna donna som sällskap.
Chili tycker tydligen att det är hemskt spännande att baka :)

Torsdag

Sitter nu och väntar på att maten ska bli klar. Idag blir det skink- och ostpaj med sallad till. Gott och enkelt. Är ganska hungrig så det ska bli gott med mat. Dagens lunch var väl ingen favorit, potatis och julkorv. Men man måste ju föregå med gott exempel och äta ändå.


Klockan som pryder köksfönstret.

Juligt



Min söta lilla ängel som jag köpte igår. Den är från Sia.
Kunde inte låta bli, har ju lite dille på änglar. Men den kommer nog få stå framme året runt.



Här hemma står amaryllisarna i full blom.

Roses



Härom dagen kom Christian hem med tre röda rosor åt mig. Väldigt vackra!

Onsdag

Var tillbaka på förskolan idag. Men det vara bara 10 barn där. Många som är sjuka nu. Förkylning med hosta och magsjuka är det som går. Och jag åker på bihåleinflammation, haha.

Har jobbig huvudvärk idag och är fruktansvärt trött! Penicillinet gör att jag svettas grymt mycket till och från. Har säkert vaknat fyra gånger i natt på grund av det :(


Julen - köphetsens högtid?

Är så trött på julen! Och då är det inte julen i sig utan allt jävla köphets som kommer med den.  Vart man än vänder sig är det "köp det här till den" och "köp det här". Både i tv, radio och tidningar görs det reklam för allt man kan köpa, både sådand som man eventuellt kan behöva och sådand som man definitivt inte behöver. Tycker det är löjligt att man ska springa och känna press för att man måste köpa julklappar till alla man känner. Varför? Du köper nåt till någon som de inte kommer använda och de köper något till dig som du inte kommer använda. Varför då inte köpa det man själv vill ha eller det man själv behöver? Ett fruktansvärt slöseri med pengar. Folk sätter sig i sådan skuld kring jul bara för att hetsen att köpa fräsiga julklappar är SÅ stor. Det känns så skönt att Christian och jag (gäller våra familjer också) inte vräker på så mycket. Tillsammans ska jag och Christian köpa nya förlovningsringar till varandra i julklapp och sen ska jag köpa till mina föräldrar och min lillebror. Sen ska jag och Christian köpa något till lilla Isabelle. Och det handlar inte om några stora summor till varje heller. Mer än så behövs inte och det är himla skönt.

I min värld handlar julen om att äta gott, umgås och ha mysigt när man är lite extra ledig. Annars är julen inte så märkvärdig...
Veckan efter jul, första januari, fyller jag år och det är en jobbig dag. Tycker inte om att fylla år och det beror inte på att jag blir äldre utan att jag inte gillar allt det här att man står i centrum. Därför kommer bara mina föräldrar, lillebror, farmor och mormor över, för jag vill inte ha nåt spektakel. (Plus att rätt många faktiskt är bakis på min födelsedag, haha!)


Usch och fy!

I morse efter frukost och lite läsande somnade jag om och sov två timmar sen ringde älsklingen och jag vaknade. Åt lite lunch och tittade lite på tv men farligt nog sjönk jag ner i liggande ställning och somnade igen. Denna gång sov jag tre timmar. Brukar aldrig sova såhär på dagarna så nåt är inte som det ska eftersom jag behöver så mycket sömn!
Nu väntar jag bara på att Christian ska komma hem så vi kan laga mat. Risotto med het korv. Mumma!

Hemma

Idag blev jag hemma från praktiken. Tycker att penicillinen ska få en chans att börja verka lite mer. Men imorgon ska jag gå!
Nu ska jag nog lägga mig och vila en stund!

Penicillin

Igår när Christian kom hem vid halv femtiden åkte vi med Philip, Rebecca och Dexter till Maxi för att hundmaten var slut och alla djuraffärer hade stängt. Stackaren måste ju ha mat!
Vi stannade vid Vega baren på väg hem och köpte med oss mat för ingen av oss orkade laga mat. När Christian och jag ätit hoppade vi in i duschen.
Eftersom jag efter fem-sex dagar med fruktansvärd huvudvärk och två veckor med igenkorkade bihålor så åkte vi till närakuten i Huddinge där jag fick penicillin utskrivet. Nu ska jag äta två sånna tabletter två gånger om dagen samt Renixin (avsvällande) och värktabletter mot huvudvärken om jag behöver. Mkt piller! Men det ska bli SÅ skönt att slippa låta som om man håller för näsan när man pratar, haha.

Idag var jag och Christian in till stan för att gå på lite julmarknade och liknande. Var bland annat till Gröna lund, och att kalla det för marknad är ju ett skämt! Fem små puttiga bodar, annars hade de lotter och spelbodar öppna. Ja, och så några attraktioner. De lockar väl med ordet marknad för att få folk att lägga pengar på lotter och skit istället. Vi var bara in och vände i stort sett.
Efter det gick vi en vända på marknaden i Kungsträgården och sen upp till Sergels torg där det bara var polacker, tyskar, fransmän, holländare och engelsmän som sålde en massa kontiga saker. Sen vände vi kosan mot Gamla stan med tanken att det var ett säkert kort, där har de i alla fall en mysig marknad. Men där var så fruktansvärt mycket folk att man blev galen. Vi tänkte söka skydd inne på Chokladkoppen men där var det fullsatt så vi hittade ett annat litet kaffe i en gränd. Kanske inget café som vi kommer besöka igen men det var ändå välkommet med en kopp varm choklad.
Mycket gnäll men egentligen var det en mysig dag, problemet var väl egentligen att vi var lite för trötta och jag hade en smula huvudvärk. När vi kom hem städade vi undan här hemma och lagade spagetti och köttfärssås till middag.

Imorgon kommer lilla Dexter till oss strax efter fem på morgonen igen. Så nu är det dags att krypa ner i sängen!

Barnvakt


Igår satt jag barnvakt åt min namne, Isabelle. Det är Christians äldsta brorsas dotter som är 5 år.
Vi tittade på Musses jul och hade det riktigt mysigt. Åt mandaringer och hon drack O'boy.
Strax innan mamma (Åsa) kom och hämtade henne läste vi Bamse i sängen.

Lördag

Idag är det äntligen lördag. Det var otroligt skönt att sova ut i morse. Vaknade nio men gick upp vid tio. Vaknade tyvärr med huvudvärk idag också... Gjort det i några dagar nu och det beror på mina bihålor, funderar ärligt på att åka till närakuten för att kolla om jag behöver penicillin eller nåt. Vill inte att det ska bli värre heller, inte vidare kul med värkande bihålor. Känns ungefär som att någon sitter och trycker med en hand över näsan och kinderna (närmast näsan).
Annars så är det detta jag har tänkt hinna med idag:
- Städa (behöver torka golven då Dexter råkade kissa inne igår)
-Julpynta (kommer inte hinna det nästa helg då jag jobbar)
-Baka lussebullar med Christian ikväll
-Möjligen göra en pepparkaksdeg som vi kan baka imorgon efter vår tur in på julmarkander i stan.

Pratade med Christian förut, han åkte på en 24 timmars kryssning med jobbet i går så han kommer hem i eftermiddag. De skulle äta julbord till lunch, är inte hungrig men det vill jag också!


Måste försöka skapa lite julstämning, har lika svårt varje åt att hitta den. Brukar normalt hata julen men i år har jag gett mig den på att jag ska ha en mysjul!


Dex


Min morgonkompis



Här har ni min kompis på mornarna. Strax efter fem på morgonen kommer husse( Christians storebror) och lämnar nio veckor gamla Dexter och klockan sju kommer matte som har jobbat natt och hämtar. Det blir att man stupar direkt i säng för att försöka somna om direkt när Dex kommer men det är inte alltid man somnar om. I morse var han lite orolig och ville ha mycket kroppskontakt. Så mysigt med en varm lite vovve som vill ligga nära nära. Imorgon är sista dagen han kommer till oss (för den här gången?).

RSS 2.0